blogi

11:10! Messi dosáhl prvního titulu na Miami International a získal 44. titul v kariéře

Lionel Messi dovedl Miami International do 16. kola Ligy mistrů CONCACAF 2024, když v 19. finále Severoamerického konfederačního poháru porazil na penalty Nashville a získal titul. Pro Messiho to byl 44. titul v kariéře, čímž překonal brazilského obránce Alvese v historicky nejvyšším počtu titulů, a pro Miami International to byl první titul. Messi je navíc mezi třemi nedávno oznámenými kandidáty na Zlatý míč pro nejlepšího hráče Evropy, kde soupeří s De Bruynem a Haalandem.Lionel Messi dres

Messi se k Miami International připojil v červenci letošního roku, debutoval 21. dne téhož měsíce a poté nastoupil do sedmi utkání a vstřelil 10 gólů a poslal jednu asistenci, čímž, dá se říci, pomohl Miami International k zisku prvního mistrovského titulu v historii týmu za necelý měsíc vlastními silami a Messi se také stal nejlepším střelcem a nejlepším hráčem Severoamerického ligového poháru.

V zápase dne Messi nejprve v prvním poločase pomohl svými individuálními schopnostmi k vedení Miami International, ve druhém poločase pak Nashville vyrovnal a poslal zápas do penaltového rozstřelu. Poté, co se Messi nejprve prosadil a stabilizoval míč do závěrečného penaltového rozstřelu Miami International 10:9, si celkovým skóre 11:10 zajistil vítězství nad Nashvillem a zisk mistrovského titulu.

Po zápase se Messi a Beckham na oslavu objali, napsal první z nich na sociálních sítích: ”Šampioni! Velmi šťastní, že jsme získali první titul v historii týmu, všechna ta tvrdá práce a boj, aby to bylo možné, snad je to jen začátek.” Kapitán miamského celku Martino prohlásil: ”Když se mluví o Messim, říká se, že je to nejlepší hráč na světě, lepší kompliment neexistuje a on to dokazuje zápas od zápasu.”

Kapitán Nashvillu Gary Smith byl přesvědčen: ”Jsou momenty ve hře, kdy Messiho nelze ubránit, vyrazí odnikud a prostě není způsob, jak se s ním vypořádat.” Tapia, prezident Argentinské fotbalové federace, také poslal blahopřejný vzkaz: ”Miami mě znovu přesvědčilo, že Messi je jedinečný, gratuluji k zisku titulu a vytvoření nového rekordu.” Španělský deník El Mundo Deportivo to komentoval slovy: ”Messi se ve Spojených státech opět zapsal do historie”.

Titul v Ligovém poháru je pro Messiho jen začátkem výzvy, protože musí pomoci Miami International probojovat se do play-off ligy. Miami International se nyní nachází na konci tabulky Major League Soccer East, 12 bodů od play-off a 17 bodů od přímého postupu do play-off. Do konce ligy zbývá 12 kol a Messi a Miami International stojí před velkou výzvou.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *