Maailman jalkapallon nuorena suosittuna hyökkääjänä Erling Haaland on perinyt isänsä vaipan. Hän on sinistä parempi hyökkääjäpaikassa, ja hänen arvonsa on 150 miljoonaa euroa, sijoittuen maailman toiseksi. Itse asiassa luonnollinen ampuja, kuten Haaland, hänellä on myös kaksi serkkua.

Haalandista puheen ollen, et ehkä muista, kuinka upea hän oli. Kahden ja puolen vuoden aikana Dortmundissa Haaland teki 86 maalia ja 23 syöttöä 89 ottelussa, keskimäärin 1,22 maalia per peli, hämmästyttävällä hyökkäystehokkuudella.

Mestarien liigassa kaudella 20-21 hän teki menestyksekkäästi 10 maalia ja 2 syöttöä kahdeksassa pelissä ja voitti Mestarien liigan kultaisen saappaan 21 vuoden ja 1 kuukauden iässä, jolloin hänestä tuli historian nuorin Mestarien liigan kultainen kenkä.

Kun Haalandin nimi sai nopeasti fanien huomion, havaittiin, että hänen kaksi serkkuaan olivat myös poikkeuksellisia. Myös hänen serkkunsa Albert Jayarand sai huomiota jo viime vuoden maaliskuussa serkkunsa suosiolla.

Jayarland on syntynyt vuonna 2004. Hän on myös hyökkääjä, joka on tehnyt 64 maalia 37 ottelussa Molden U19-nuorten joukkueessa. Tällä hetkellä Jayaland on lainassa Bryonylle, johon Haaland myös jäi, eikä ole aiemmin pelannut ykkösjoukkueessa.

Verrattuna Jayarlandiin, joka oli juuri astumassa ammattilaisareenalle, Braut Brunes vuonna 2000 oli hieman näkyvämpi Norjan jalkapallossa. Hän oli vain puoli kuukautta nuorempi kuin Haaland.

Tällä kaudella Norjan suurvalta Lillestrom lainasi hänet norjalaiselle Star-joukkueelle ja pelasi 15 peliä ja 12 maalia päähyökkääjänä, mikä herätti liigajoukkueiden, mukaan lukien Bundesliigan, kiinnostuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *